ΣΟΚ με τα τέλη κυκλοφορίας 2017 – Δείτε τι μας ετοιμάζουν!

Η για τα τέλη κυκλοφορίας 2017 φτάνει, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη θολό το τοπίο σχετικά με το τι θα ισχύσει για τα τέλη του 2017, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται διάφορα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις για αλλαγές στα τέλη που θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι, θα είναι:

Τεράστιες αυξήσεις των τελών για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει μετά το 2005.

Μείωση του ορίου ρύπων για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα εκπεμπόμενων ρύπων που ισχύει σήμερα στα 85 γραμμάρια ή και χαμηλότερα.

– Μείωση των τελών, ακόμη και κατά 10% για τα οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, τα οποία έχουν πρωτοκυκλοφορήσει πριν το 2005.

– Μεγαλύτερη μείωση των τελών για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει πριν το 2000.

Εναλλακτικά εξετάζεται να υπολογίζονται τα τέλη με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει μετά το 2007 αντί για το Νοέμβριο του 2010 που ισχύει σήμερα.

Αυτό θα επιφέρει τεράστια των τελών κυκλοφορίας στα μικρού και μεσαίου κυβισμού που κυκλοφόρησαν από το 2007 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010.

Και αυτό διότι τα εν λόγω οχήματα εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα το ποσό των τελών κυκλοφορίας που θα προκύπτει να είναι πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με τα 130 – 255 που καταβάλλουν τώρα τα οχήματα της 4ετίας 2007-2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.