Σταμάτα να φοβάσαι και απόλαυσε την ζωή

0
535

alexandra-tsotsouΓράφει η , fashion editor

Τι πραγματικά είναι ό φόβος, μια σειρά από αρνητικές σκέψεις που μας κατακλύζουν σε στιγμές ευτυχίας και χαράς. Είναι το στάδιο που απλόχερα μας δίνεται και νιώθουμε ευτυχισμένοι, γεμάτοι, χαρούμενοι και όλα βαίνουν καλά, αλλά , τότε είναι η στιγμή που άσχημες σκέψεις εμφανίζονται και χαλάνε το συναίσθημα που μας διακατέχει.

Είναι η επιθυμία που νιώθουμε πλήρης με τον εαυτό μας και ευτυχισμένοι από την στιγμή και δε θέλουμε αυτό το ευχάριστο συναίσθημα να χαθεί και να αντικατασταθεί με την λύπη. Ακριβώς την ίδια αυτή στιγμή, αυτή η αθώα σκέψη, αν και δυσάρεστη έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της. Τότε είναι το λάθος που συνήθως όλοι μας κάνουμε, να της δώσουμε σημασία, έμφαση και να την διογκώσουμε στο μυαλό μας. Το καλλιεργούμε σε καθημερινή βάση αυτή την σκέψη, της δίνουμε δύναμη η οποία μεγεθύνετε μέρα με τη μέρα και τα αρνητικά συναισθήματα έχουν πλέον επισκιάσει τα θετικά. Αυτό γίνεται εμμονή, φόβος ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί και τότε ξεκινάει ένας επώδυνος ψυχοσωματικός πόνος που μας ταλαιπωρεί.

Είναι οι αρνητικές σκέψεις που πλέον μας κυριεύουν, είναι οι στιγμές που έρχονται και φεύγουν και εμείς δεν μπορούμε να τις ζήσουμε γιατί πλέον δεν είμαστε εκεί, αλλά βυθισμένοι στον φόβο μας. Σε έναν φόβο, που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος αλλά του δώσαμε αξία, και τον διογκώσαμε στο δικό μας φτωχικό μυαλό και δεν μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε σωστά.

ScreenHunter_375 Jul. 28 13.47Οι αρνητικές σκέψεις, έχουν την ιδιότητα της αρνητικής ενέργειας, μιας άσχημης συμπεριφοράς που έχει σα συνέπεια να υποφέρουν οι γύρω μας γιατί και εμείς οι ίδιοι υποφέρουμε. Υποφέρουμε από δική μας υπαιτιότητα, υποφέρουμε γιατί απλά δε μπορούμε να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις, να τις περιορίσουμε, να τις αρνηθούμε και να παραδεχτούμε με αυτοπεποίθηση ότι η ζωή θέλει τόλμη. Αντιθέτως, το αφήνουμε να εξελιχθεί, το αφήνουμε να πιάσει πάτο και μαζί με αυτό να πάρει και εμάς μαζί του, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι είναι, έτσι πρέπει. Αποτέλεσμα, όλες αυτές οι σκέψεις να μας φέρνουν πιο κοντά στον φόβο μας, πιο κοντά να γίνει πραγματικότητα, να το ζήσουμε και μας τρομάζει, μας πονάει. Οι πράξεις μας, ο τρόπος πως λειτουργούμε καθημερινά, είναι πλέον προκαθορισμένος από τις αρνητικές σκέψεις, και όλο δυσάρεστα γεγονότα μας συμβαίνουν, άσχημες στιγμές, καταστάσεις ανυπόφορες και τις δεχόμαστε απλόχερα γιατί ο φόβος είναι πλέον αποδεδειγμένα ότι μας έχει κυριεύσει. Έτσι οδηγούμαστε στην πραγματοποίηση του φόβου, να βγει αληθινός γιατί οι πράξεις μας, τον καθορίζουν και δεν υπάρχει άλλη οδός για να ξεφύγουμε από αυτόν, μόνο αν αυτό γίνει πραγματικότητα και να περάσει. Τότε, το πετυχαίνουμε, πετυχαίνουμε τον φόβο να γίνει πραγματικότητα, το ζούμε και έπειτα νιώθουμε ανακούφιση, ότι αυτός ο φόβος πάει πέρασε, συνέβη, δεν έχω κάτι άλλο να φοβάμαι!

Φοβάσαι; Φοβάσαι μην αποτύχεις, θα αποτύχεις! Φοβάσαι, μην ερωτευτείς; Θα ερωτευτείς! Φοβάσαι ότι θα χάσεις τον έλεγχο; Θα τον χάσεις!

ScreenHunter_374 Jul. 28 13.47Ότι φοβάσαι, ζεις! Άλλαξέ το.

Ο άνθρωπος πλέον, ζει τους φόβους του. Ζει αυτό που ο ίδιος προκαλεί, από αθώες σκέψεις, που παίρνουν μεγάλη διάσταση στο μυαλουδάκι του και γίνονται πραγματικότητα. Είναι καιρός, να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά, γιατί η ζωή είναι όμορφη, γεμάτη όμορφες στιγμές, αρκεί να σταματήσεις να σκέφτεσαι δυσάρεστα, να σταματήσεις να φοβάσαι, να είσαι τολμηρός και να ξέρεις πως η Ζωή θα σου το ανταποδώσει.

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου, απόλαυσε τις στιγμές που έρχονται και μην προσδοκείς, μην προγραμματίζεις το αύριο. Μην σκέφτεσαι, αφέσου ελεύθερα στις στιγμές, γίνε συλλέκτης καλών στιγμών και εφοδίασε τον εαυτό σου με χαρά και γέλιο. Το γέλιο, η χαρά είναι τα εφόδια σου για την επόμενη μέρα, είναι οι θετικές σκέψεις που σε γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα και όλα θα τα αντιμετωπίσεις με ένα ευχάριστο χαμόγελο.

Είναι θέμα, αυτοπεποίθησης, τόλμης και επιθυμία για Ζωή!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.