Τα bots θα είναι τα apps του μέλλοντος για τη Microsoft (video)

Ένα νέο σύστημα από bots, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπούν επιχειρήσεις και να αλληλεπιδρούν με χρήστες μέσω του Skype, παρουσίασε η Microsoft στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας.

Πρόκειται για αυτοματοποιημένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να συνομιλούν με χρήστες στο διαδίκτυο με τρόπο όμοιο με αυτόν ενός ανθρώπου. Όπως ανέφερε ο CEO Satya Nadella, μελλοντικά τα bots θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εργασίες όπως να καλούν ταξί ή να παραγγέλνουν φαγητό, χαρακτηρίζοντάς τα εφαρμογές του μέλλοντος.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε την πλατφόρμα Bot Framework, η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν τα δικά τους bots, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λειτουργήσουν μαζί με άλλες εφαρμογές όπως το Skype. Μια από τις δυνατότητες, η οποία παρουσιάστηκε, ήταν η παραγγελία πίτσας με τη βοήθεια ενός bot που ρωτούσε αν ο θέλει πίτσα με κανονική ζύμη ή αυτή με το hot dog.

Παραδείγματα τέτοιων bots είναι η ψηφιακή βοηθός των Windows, η Cortana, αλλά και το αποτυχημένο chatbot, Tay, το οποίο η Microsoft «κατέβασε» από το twitter λόγω ρατσιστικού παραληρήματος.

Δείτε στο σχετικό βίντεο παραδείγματα για τη χρήση bots στο Skype:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.