VM ART Handmade Creations: Νέος καλλιτέχνης κλέβει τη παράσταση με τα αριστουργήματα του

292

Τι είναι ‘τέχνη’ άραγε, πως μπορείς να δώσεις μια ερμηνεία σε αυτή την λέξη; Είναι η λέξη ή βαθύτερη έννοια που εσωκλείεται σε αυτήν; Και αν δεχτούμε ότι ή τέχνη είναι αυτό που μας περιβάλει και οι άνθρωποι που την αναπαράγουν, θα ήταν σωστός ο ορισμός; Άγνωστος ο προσδιορισμός της, είναι αφηρημένο και δεν θα εστιάσουμε την προσοχή μας εκεί.

Το ίδιο το περιβάλλον είναι μια ‘τέχνη’, η ίδια μας η ύπαρξη είναι και όλα αυτά που βιώνουμε πνευματικά και υλικά είναι ο ορισμός της. Δε θα την ορίσω, θα την αφήσω να αιωρείται σαν προσωπική άποψη τους καθενός μας. Είναι αυτό που ζούμε, εισπράττουμε, θαυμάζουμε και συνυπάρχουμε και εμείς μαζί της.

Καλλιτέχνες πολλοί, με ιδιαίτερα σχέδια, μοναδικά δημιουργημένα με ψυχή, αγάπη και συναίσθημα. Ποικίλουν στις μέρες μας οι κάτοχοι της τέχνης και είναι λίγοι που ξεχωρίζουν. Είναι ο χώρος που πορεύεσαι, όταν έχεις γεννηθεί με έντονο το συναίσθημα της δημιουργίας, γνωρίζεις να ξεχωρίζεις την μοναδικότητα ενός ανθρώπου. Μέσα από την έμφυτη γνώση και την εμπειρία που σε διακατέχει κάλλιστα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα ανερχόμενο αστέρι την Βίκη Μπάδα – VM ART handmade creations– για πολλούς και βάσιμους λόγους.

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τόσο απλόχερος με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες εστιάζει όλη την φύση και την ανάγκη της για δημιουργία εκεί που οι άλλοι σταματάνε. Ο λόγος είναι ότι η Βίκη, είδε σε περιττά αντικείμενα, προορισμένα πλέον για το καλάθι των αχρήστων, την χρησιμότητα τους. Την απασχόλησαν πολύ, γιατί αυτό είναι το νόημα, ότι τίποτα δεν έχει τέλος ακόμα και εκεί υπάρχει ελπίδα μέσα από τις στάχτες να επαναχρησιμοποιήσεις κάτι, να το μεταμορφώσεις και να του δώσεις την δέουσα αξία. Τα αριστουργήματα της, είναι δημιουργήματα από πράγματα που θεωρούμε στην καθημερινότητα μας ‘άχρηστα’, και εκεί συμβάλλει με διαφορετική οπτική που έχει η αγαπημένη Βίκη και την δύναμη της θέλησης να τα μεταμορφώσει να τους δώσει ζωή και αξία. Τίποτα στην ζωή δεν είναι άψυχο, όλα έχουν ψυχή ακόμα και τα αντικείμενα που πολλές φορές τα αντικρίζουμε με τόση μεγάλη περιφρόνηση. Είναι η ‘πνοή’ που δίνει η VM ART σε πράγματα, απλά, καθημερινά και η λεπτομέρεια που τα μεταλλάσει σε αριστουργήματα τέχνης!!!

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της, μας εντυπωσίασε μέσα από τα έργα της για όλα αυτά που φαίνονται ‘πίσω’ από κάθε τέχνης. Να αναφερθώ στο συναίσθημα και τις χίλιες εικόνες όταν αντικρίζεις την Frida Kahlo, ένα πορτραίτο που αμέτρητοι καλλιτέχνες του χώρου έχουν πιστά αναπαράγει, με τη διαφορά ότι εδώ είναι η ιδιαιτερότητα στο να βλέπεις μέσα από το κάδρο την στιγμή που η Βίκη είναι σε πλήρη αφασία, σε ένα διαλογισμό έκφρασης συναισθήματος δίχως να χρησιμοποιεί μια φωτογραφία για ‘μπούσουλα’ και να το απεικονίζει μέσα από τις χιλιάδες φωτογραφίες του μυαλού της στον καμβά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, να μπορείς να δεις την στιγμή, να ταξιδέψεις στα παρασκήνια με την δική της φαντασία και να νιώσεις την ίδια και την ηθική ικανοποίηση που η ίδια εισέπραξε από το της.

Να εστιάσω την προσοχή στα εκπληκτικά κάδρα των αντιθέσεων; Που μόνο αντιθέσεις δεν είναι, είναι η αρμονία και η ισορροπία που προβάλλεται συνολικά. Είναι ότι το ‘μαζί’ μπορεί να συμπορευτεί και να απεικονίσει την γαλήνη δυο ανθρώπων, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και οι δύο την ύπαρξη τους.

Για ποια έργα να μιλήσουμε; Για ποιες δημιουργίες και αριστουργήματα; Για όλα αυτά που σε κάνουν να αισθανθείς και να χαρείς που ένας τέτοιος άνθρωπος σου δείχνει την σημασία της ζωής από την δική του οπτική; Είναι αυτό που μέσα της κουβαλάει και ολοένα το εκφράζει μέσα από τα έργα της. Κάθε παρουσίαση της είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Πλησιάζει, σε αγγίζει και δίχως να το θες συγκινείσαι γιατί το κατάφερε με ένα δικό της μοναδικό τρόπο να σε προσεγγίσει συναισθηματικά.

Χαίρομαι που ένας ‘Καλλιτέχνης’ γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει τέχνη και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι αντιλαμβάνεται πως αυτό θα το εκφράσει!!!

Αγαπημένη Βίκη, είμαι εδώ σε παρακολουθώ με αμέριστη προσοχή…απλά συνέχισε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.